De beste tijd om te reizen naar Turkije is in het voor- en het najaar, met zomerse temperaturen vaak een piek in de hoge 30's.

Por: Bos Jansen

De beste tijd om te reizen naar Turkije is in het voor- en het najaar, met zomerse temperaturen vaak een piek in de hoge 30′s. De winters kunnen mild zijn in sommige gebieden, maar zeer koud in anderen, en dit effect op het aantal vluchten naar Turkije, dat beschikbaar zal zijn in deze tijd van het jaar.

De Egeïsche kust wordt bediend door vluchten naar Izmir of Bodrum en dekt resorts van Bodrum, Gumbet en Bitez, naar Kusadasi, Cesme en Efeze. De Egeïsche kust heeft een aantal van de meest spectaculaire archeologische vindplaatsen in de wereld, met nog volop Ottomaanse, Romeinse en Griekse invloeden. Er wordt gedacht dat met Sint Paul het begin van het christendom ontstond in dit deel van de wereld, en het is ook waar wordt gezegd dat begonnen is met de duizend schepen om de legendarische Helena van Troje terug te krijgen. Het De Egeïsche gebied is rijk aan kleur met een overvloed aan pijnbomen en olijf-voering stukken van de uitgestrekte zandstranden die op hun beurt uitrollen in de oogverblindende blauwe Egeïsche zee.

De Middellandse Zee wordt bediend door vluchten naar Turkije op de plaatsen Dalaman of Antalya, dat plaatsen bereikt zoals Marmaris, Icmeler en Dalyan in het westen, naar Belek, Side en Alanya in het oosten. Ook bekend als de Turquoise kust, dit gebied strekt zich uit over bijna 1600 kilometer, afgewisseld met fijne zandstranden en bezaaid met klassieke steden. Het majestueuze Taurus gebergte vormt een prachtig decor voor dit deel van Turkije, de natuur is vaak adembenemend en de innerlijke natuurlijke schoonheid ligt te wachten om ontdekt te worden.

goedkoop vliegen naar turkije uit Nederland meestal duurt ongeveer 3 tot 3 ½ uur, afhankelijk van welk deel u bezoekt. Het ruime aanbod van accommodatie tijdens uw verblijf in Turkije heeft precies wat u zoekt, van appartementen die de volledige vrijheid en de mogelijkheid om de lokale restaurants en cafes te verkennen, kleine familiehotels, bed & breakfasts die een authentiek Turkse gevoel geven en de luxe van all inclusive hotels met luxe faciliteiten.

Dus als je nog nooit hebt geprobeerd om dit deel van de wereld te leren kennen, dan is het nu de tijd om een duik te nemen, en boek een van de vluchten turkije en zie precies wat dit vriendelijke, historische, en natuurlijk prachtige land te bieden heeft.

Voor meer informatie over vluchten turkije en goedkoop vliegen naar turkije, kunt u terecht op onze website.